Dober odziv na delavnice na temo umetnosti in pisanja

Dober odziv na delavnice na temo umetnosti in pisanja

Konec aprila in začetku maja so bile v samostanu Mekinje izvedene tri delavnice na temo sveta umetnosti in pisanja, ki jih je izvedel Noah Charney, priznan ameriški pisatelj, publicist in umetnostni zgodovinar, eden od partnerjev v LAS projektu Preobrazba.

V soboto 21. aprila so dijaki kamniških srednjih šol sodelovali na celodnevni delavnici Skrivnostni svet umetnosti. Delavnica je temeljila na ikonografiji, študiju simbolov v umetnosti in udeležencem omogočila jasno razumevanje »branja« umetnosti, posebej na področju hagiografije, prikritega simbolizma in alegorije.

V sredo 25. aprila je sledila prva od dveh delavnic na temo Umetnost pisanja in sicer o pisanju člankov. Poudarek delavnice je bil na tem, kako uspeti z objavo člankov v časopisih in revijah, kako s tem zaslužiti in kako strukturirati odstavke člankov in same članke. Več kot 60 udeležencev je pridobilo načrt, kako takoj pričeti s pisanjem člankov, s praktičnimi orodji za njihovo uporabo.

Drugi del omenjene delavnice, ki smo ga izvedli 9. maja, je obsegal pisanje knjig – kako uspeti z izdajo knjig, s poudarkom na pripravi knjižnih predlog. Vse neleposlovne knjige, akademske in ostale, se prodajajo namreč izključno na osnovi knjižnih predlog in to, kako pripraviti zmagoviti predlog, je posebna umetnost. Dodatno so udeleženci spoznali pogled »za sceno« kako se knjiga izda, od začetne ideje do njene izdaje in recenzije.

Veseli smo tako dobrega odziva na dosedanje delavnice, ki kaže na to, da so tovrstne vsebine v Kamniku in okolici potrebne in zaželjene. Vse zainteresirane občane in prebivalce ostalih občin vabimo na prihodnje delavnice v samostanu, ki so redno objavljene v rubriki Koledar dogodkov na spletni strani.

Vir: Javni zavod Mekinjski samostan



X